Allehoutpellets

Milieubewustzijn in actie:
Grafico leidt
Allehoutpellets via de juiste marketing op de weg naar duurzaamheid

Milieubewustzijn in actie: Grafico leidt Allehoutpellets via de juiste marketing op de weg naar duurzaamheid

Samenwerking

2015 – heden

Levering

Logo Allehoutpellets
Huisstijl
Campagnes
Beletteringen wagenpark
Social Media

Team

Danny Hilven
Ilse Vastmans
Ann Vangansewinkel
Jürgen Veestraeten

Uitdaging

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, stond Allehoutpellets voor de uitdaging om zich te onderscheiden als de grootste onafhankelijke pelletleverancier in de Benelux. Hoewel het aanbieden van de meest toonaangevende Europese topmerken van houtpellets een sterke troef was, was het essentieel om deze boodschap effectief over te brengen en het bewustzijn onder potentiële klanten te vergroten​.

Oplossing

Ons marketingteam bij Grafico begreep de noodzaak om de duurzaamheidsmissie van Allehoutpellets te benadrukken en tegelijkertijd de verscheidenheid aan hoogwaardige producten in de schijnwerpers te zetten. We hebben een krachtige brandingstrategie ontwikkeld die de betrokkenheid bij duurzame energie benadrukte, met het aanbieden van Europese topmerken als een teken van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Het ontwerp van het logo en visuele identiteit weerspiegelde de natuurlijke oorsprong van houtpellets en straalde milieubewustzijn uit. Via een geïntegreerde marketingaanpak hebben we digitale kanalen benut om de boodschap van duurzame energie te verspreiden en de voordelen van de aangeboden topmerken te communiceren.

Het resultaat is een versterkte positie voor Allehoutpellets als dé keuze voor hoogwaardige en duurzame houtpellets in de Benelux, met een groeiend klantenbestand dat de waarde van kwaliteit en milieubewustzijn inziet.

Navigeer door succesverhalen,
die onze klanten graag met jou delen.

Navigeer door succesverhalen,
die onze klanten graag met jou delen.

Benieuwd naar onze impact? Klik er gerust op los, struin digitaal door onze projecten en lees verhalen van klanten. Smaakt dat naar meer?

"We doen al enkele jaren beroep op Grafico en dat is een fijne samenwerking. Ik ben zelf grafisch vormgever van opleiding en dus best wel kritisch voor een ontwerp. Bij Grafico weet ik dat het resultaat voldoet aan mijn (hoge) standaard. Daarnaast geeft het voor mij persoonlijk veel gemoedsrust dat ik voor 100% kan rekenen op de gemaakte afspraken en deadlines. Echt aan te bevelen.

Katleen Mertens

IOK Afvalbeheer

“Op zoek naar een stabiele en correcte partner die ook op lange termijn meedenkt kwamen we terecht bij Grafico. Zij stonden in voor het totaalconcept rond onze nieuwe groep waarbij de bekendheid van de nieuwe naam een feit werd via een effectieve marketingstrategie en fraai ontworpen graphics. Het resultaat voldeed volledig aan de verwachtingen, met de toegevoegde waarde van creativiteit in de hoogwaardige visuals.”

Michael Cillen

Covamo groep

"De jarenlange goede samenwerking tussen onze bedrijven heeft gezorgd voor een uitstekende merkidentiteit van Allehoutpellets en haar producten. De switch van jullie bedrijf naar een communicatiebureau, kwam voor Allehoutpellets op een perfect moment, daar we omwille van de snelle groei hiernaar op zoek waren. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld over de keuze van Grafico als onze vaste grafische partner.”

Luc Kerkhofs

Allehoutpellets